Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Δάσκαλε που δίδασκες και...


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η φράση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», η οποία αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο, λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Παραφράζοντας τη ρήση αυτή, μια και ο κατακτητής-στρατηλάτης είπε στον Αριστοτέλη ότι « …νόμο δεν εκράτεις», ενώ ο διοργανωτής της εμπορικής έκθεσης, επίδειξης αυτοκινήτων-μοτοσυκλετών που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.) το τριήμερο 7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022 τον λόγο του δεν τον κρατάει!.



Επί αρκετό χρόνο κι ενώ έκανε χρέει παρουσιαστή, μεταξύ άλλων πολύ σωστά αναφέρθηκε στην χρήση κράνους. Όμως όταν έφτασε η ώρα να οδηγήσει ένα αγωνιστικό πρωτότυπο των 135 ίππων και μόλις 500 κιλών, στην αυτοσχέδια πίστα, «άρένα» όπως την χαρακτήριζε αυτός και η συμπαρουσιάστρια του στην εκδήλωση όταν κρατούσαν το μικρόφωνο, τον λόγο του δεν εκράτει! Με το αγωνιστικό αυτοκίνητο μπήκε στην «άρένα», που στριφογυριζουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μην φορώντας κράνος!


Παράλληλα με την συγκεκριμένη «παράβαση» χαρακτηριστική είναι και η παραβίαση του καθεστώτος αγωνιστικών πινακίδων που είχε το συγκεκριμένο όχημα που έφεραν την σφραγίδα της O.Μ.Α.Ε. (!!!). Και αυτό γιατί αγωνιστική εκδήλωση σαφώς και δεν ήταν, η πίστα ήταν δεδομένη και η οριακή οδήγηση των οδηγών σε αυτήν ήταν εντυπωσιακή.


Εντυπωσιακές ακόμα ήταν και οι αντιδράσεις των άνθρωπων που έκαναν χρέη αλυτάρχου με καρό σημαίες εκκίνησης και τερματισμού κάθε προσπάθειας όταν οι συμμετέχοντες καθυστερούσαν να εγκαταλείψουν την «άρένα»...


Εντυπωσιακή επιβεβαίωση των «πιστεύω» του διοργανωτή και της διχοτομίας του αποτελεί η σελίδα στο πρόγραμμα της εκδήλωσης όπου αναφέρεται: «O μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές». Μάλιστα στην ίδια σελίδα που αφορά την συγκεκριμένη τριήμερη εκδήλωση επικεφαλίδα είναι η «σφραγίδα» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς να προσδιορίζεται ο ρόλος του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου στην τριήμερη εμπορική δράση...