Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Περηφάνια για ένα μοναχικό “ταξίδι”!


Η τραγική κατάσταση από την κρατική αδιαφορία στην οποία έχουν βρεθεί οι έλληνες οδηγοί αγώνων karting τους αναγκάζει όλο και πιο έντονα να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να βρίσκουν το απαιτούμενο ψυχικό σθένος για να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους αξιοπρεπώς, καθώς και την προετοιμασία τους.

Αναφερώμαστε ειδικά για τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες και κρατόντας ως παράδειγμα το πρόσφατο Rotax MAX Challenge Grand Finals όπου διεξήχθει στην Πορτογαλία και η Ελληνική Εθνική ομάδα είχε μία σπουδαία παρουσία, τηρουμένων των αναλογιών.

Όταν παρακολουθείς την προσπάθεια ενός δωδεκάχρονου να αγωνίζεται ή πιο συγκεκριμένα να μάχεται ανάμεσα σε 72 κορυφαίους οδηγούς του κόσμου στην ίδια (Mini 10-13 ετών) κατηγορία, να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις και να συναγωνίζεται για την πρώτη θέση, ονειρεύεσαι κι εσύ. Ναι, ...την στιγμή εκείνη που μπορεί ο Βασίλης Μαλάμης να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου και να σήκωνε την ελληνική σημαία ψηλά!

Δυστυχώς δεν έγινε αυτό παρόλο αυτά ο σπουδαίος αυτός οδηγός, τερμάτισε στην 9η θέση... Εξαιρετική εμφάνιση όπως και των άλλων μελών της Εθνικής ομάδας στις ''μεγαλύτερες'' κατηγορίες, Γιώργου Καφαντάρη, Μανώλη Λιουδάκη, Χρήστου Χατζή και Χρήστου Οικονόμου!

Οι γονείς ξοδεύουν σημαντικά ποσά για την συμμετοχή των παιδιών τους σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις τα παιδιά κοπιάζουν ώρες σε αντίξοες συνθήκες ώστε να προετοιμαστούν η κρατική αδιαφορία για την πρώτη ''ύλη'' του ελληνικού motorsport είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αντίθετη με κάθε αποστολή που ''ταξιδεύει'' στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε Παγκόσμιο θεσμό και είναι ''ντυμένη'' με τα εθνικά μας χρώματα...