Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Πολυνίκης και πολυπρωταθλητής!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting έριξε την αυλαία του στην Αθήνα. Μετά από την ''αναιμική'' συμμετοχή των οδηγών στον αγώνα της Σπάρτης, ο τέταρτος και τελευταίος γύρος διεξήχθει στο Kartodromo. H είδηση που μπορεί να σταθεί κάποιος στον τελευταίο αγώνα, εστιάζεται σε ένα πρόσωπο που την τελευταία πενταετία αναμφίβολα αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή των αγώνων karting στην Ελλάδα!


Γεννημένος τον Αύγουστο του 2005, πέρασε από την κατηγορία mini, την junior και σήμερα ''οδηγεί'' στην κατηγορία senior. Ο Στυλιανός Πετρίσης (Φωτ.) με την καθοδήγηση του Τάσου Τσερανίδη (Speed Force) ήταν νικητής στο τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου 2022 στην κατηγορία του, με την απόλυτη επίδοση σε ημιτελικούς και τελικό, αποτέλεσμα που τον ανέδειξε για μία ακόμα φορά Πρωταθλητή!

Ήταν η 27 νίκη του Στυλιανού Πετρίση στην από το 2018 έως σήμερα πορεία του. Νίκες που τον καθιστούν πολυνίκη της εποχής που διανύουμε και είναι σαφές πως θα αποτελέσει ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία του Ελληνικού Karting. Το Ελληνικό αγωνιστικό Karting που το 2023, συμπληρώνει 50 χρόνια από τον Μάιο του 1973 που πραγματοποιήθηκε στη πίστα της Βαρυμπόπης ο πρώτος αγώνας!

Το φετινό Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο οδηγός της Speed Force είναι το τρίτο (2018,'21 και '22) Πανελλήνιο ενώ υπήρξε νικητής σε δύο έπαθλα Rotax MAX Challenge (2020, '21), ένα Italian American Motor Engineering (2019) ενώ έχει κατακτήσει ένα Πανελλήνιο Κύπελλο και την πρώτη θέση σε τρεις αγώνες του P.i.C.K. Ένα σπουδαίο παλμαρές που τον κατατάσει μεταξύ τον ελλήνων κορυφαίων οδηγών!
                                                                          


Οι γονείς (Φωτ.) του Έλληνα πιλότου είναι πάντα κοντά του, δίπλά του και τον στηρίζουν από μικρό, την κατηγορία mini, ως και σήμερα στην κάθε προσπάθειά του. Το karting είναι το δυσκολότερο σπορ του motorsport και απαιτεί πολλά έτσι ώστε να κάνεις πρωταθλητισμό. Η συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων είναι το σημαντικότερο!