Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Πάντα υπάρχει η εξαίρεση του ''κανόνα''...

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα για ανταγωνιστικά αθλήματα τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 8 ετών. Το μυαλό τους δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί έτσι ώστε να χειρίζεται το άγχος της αξιολόγησης και της βαθμολογίας στην επίδοσή τους. Μέχρι τα 8 μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες οποιουδήποτε αθλήματος.                  


Όμως πάντα υπάρχει η εξαίρεση του ''κανόνα'', αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί νόρμα. Ο Λευτέρης Τούμπακας γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του '11, είναι μαθητής της έκτης τάξης του Δημοτικού και διανύει το 11ο έτος της ηλικίας του. Γνώρισε το karting στα τέλη της περασμένης χρονιάς και με αυτή την μικρή εμπειρία πήρε μέρος φέτος (2022) και στους τρεις θεσμούς. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Rotax MAX Challenge και στο Italian American Motor Engineering Series με αντίστοιχα αποτελέσματα στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του (Mini) 3oς, 2ος και 3ος. Απολογισμός σπουδαίος που καθιστά σαφή της εξαίρεση του ''κανόνα'' των ειδικών.

Δούλεψε σκληρά, πολλές ώρες στην πίστα με την ομάδα του (Speed Force του Τάσου Τσερανίδη) και σε συνδυασμό με το πηγαίο ταλεντο του ''συστήθηκε'' στο χώρο του karting ως ένας ελπιδοφόρος εξαιρετικός οδηγός! Το 2023 που σε λίγες μέρες έρχεται, ο Λευτέρης Τούμπακας θα συμμετέχει και πάλι και στους τρεις θεσμός και ο ρόλος του θα είναι πρωταγωνιστικός!