Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η ώρα των Πρωταθλητών...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Σε ένα κοντινό μέλλον, όπου οι προφητείες της αποκάλυψης μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα, οι πράξεις των μικρών και μεγάλων παιδιών που αποτελούν τους ηγέτες, επιφέρουν την πραγματική, την σωστή, την τέλεια την απόλυτη συμπεριφορά που προάγει το σπορ που πρωταγωνιστούν! 

Τέσσερις οδηγοί αγώνων karting, πιλότοι από τρεις διαφορετικές ομάδες, ηλικίας από εννέα έως δεκαεπτά ετών αγκαλιασμένοι! Το σπάνιο μήνυμα του αθλητισμού που ενώνει κι αφήνει στην άκρη κάθε ανθρώπινη αδυναμία. 

Είναι οι Πρωταθλητές των Εθνικών Θεσμών του αγωνιστικού Karting για το 2022. Και έφτασε η ώρα τους, η ώρα της βράβευσή τους σε πρώτο χρόνο για το αγωνιστικό τους αποτέλεσμα και σε δεύτερο η απονομή του τίτλου στην γενιά τους που πραγματικά μπορεί να αλλάξει το μέλλον προς το καλύτερο! Με την σειρά στην εικόνα: Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Μανώλης Λιουδάκης, Στυλιανός Πετρίσης και Θάνος Ζάχος


Πρώτη χρονιά στους αγώνες karting, πρώτος τίτλος στην καριερα του και μάλιστα εθνικός! Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος γεννημένος στις 10 Ιουνίου του 2014, πρίν ''κλείσει'' τα εννέα του χρόνια στεφθηκε Πρωταθλητης Ελλαδας Karting στην κατηγορία Mini (8-10 ετών!). Καθοδηγητής του μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία στην συγχρονη ιστορία του ελληνικού karting, o πατέρας του Γιώργος Ηλιόπουλος!


Ο Μανώλης Λιουδάκης γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 2008. Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Karting του 2021 ήταν δεύτερος φιναλίστ και ένα χρόνο αργότερα -2022- στην τελευταία χρονιά στην κατηγορία Junior, κατέκτησε τον τίτλου του Πρωταθλητή! Ήταν το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Κρητικό οδηγό που πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία Senior. O Τάσος Τσερανίδης (Speed Force) είναι κόουτς του!


Γεννημένος τον Αύγουστο του 2005, πέρασε από την κατηγορία mini, την junior και σήμερα ''οδηγεί'' στην κατηγορία senior. Ο Στυλιανός Πετρίσης που κι αυτός συμμετείχε-ει στους αγώνες υπο την καθοδήγηση του Τάσου Τσερανίδη (Speed Force) το 2022 στέφθηκε για τρίτη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος Karting στην κατηγορία Senior. Στην συλλογή του πλέον έχει τρεις εθνικούς τίτλους. Ένα στην κατηγορία Junior και δύο στην Senior.
                                                                             

Ο Θάνος Ζάχος γεννημένος στις 24 Ιουνίου το 2011 ''μεγαλωμένος'' μέσα στις πίστες αφού αποτελεί την τρίτη γενιά της οικογένειας του παππού του Θανάση Ζάχου. Η στενή σχέση με το motorsport των Βασίλης (Θείος του Θάνου) και Νίκου (Πατέρας του) το γονίδιο, η καθοδήγηση του νεαρού πιλότου από την οικογενειακή ομάδα και η συγκέντρωση του οδηγού τον οδήγησαν στην κατάκτηση του πρώτου εθνικού τίτλου στην κατηγορία Mini, για το 2022.



Από τα τέσσερα εθνικά Πρωταθλήματα για το 2022, τα μισά δύο πήγαν στην ομάδα του Τάσου Τσερανίδη (Speed Force) που ''κατακτά'' τον άτυπο τίτλο του πολυνίκη των Πρωταθλημάτων της χρονιάς! Ο ίδιος ο κόουτς και οι συνεργάτες του ο αεικίνητος Γιώργος Τσερανίδης, ο εξαιρετικός και ευγενής Γιάννης Γιαννακαρώνης καθώς τα άλλα στελέχη της ομάδας και οι γονείς των οδηγών αποτέλεσαν για μία ακόμα χρονιά ένα σπουδαίο σύνολο.


Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την απονομή των βραβείων στους νικητές των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου και karting 2021 και 2022. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, από την Πύλη Ε11, στο πλοίο World Championjet της Seajets.