Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Χαρούμενη ομάδα υψηλού επιπέδου!

 
γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο οδηγός αγώνων karting είναι το φυσικό πρόσωπο που αποτελεί το βασικό κύτταρο του συγκεκριμένου σπορ. Και ως αθλητής-οδηγός του απαιτητικού αυτού σπορ πρέπει να επιδίδεται συστηματικά σε αθλητική δραστηριότητα, είτε ατομικά, είτε ως μέλος ομάδας, με σκοπό, μέσω της προπόνησης άσκησης, τη βελτίωση των ικανοτήτων, της φυσικής του κατάστασης, της υγείας, της ποιότητας της ζωής, της χαράς που του προσφέρει το karting.

Όμορφος πρόλογος... που γίνεται δύσκολη εξίσωση βάζοντας τι απαιτείται σε συνδυασμό με το θέλαμε αλλά μένουμε στην περιφέρεια και το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Έχουμε και λέμε: Θέλουμε σοβαρό σε επιστημονικό επίπεδο κόουτς, άρτια τεχνική υποστήριξη, ομάδα παρέα-οικογένεια και πίστα! Κι όλα αυτά στην Βόρεια Ελλάδα!


Να την λύσουμε λοιπόν την εξίσωση: Η Cosmosrally είναι ομάδα, είναι Academy για κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο δράσης (Χόμπι, αγωνιστικό...) ξεκίνησε με τη σημερινή της μορφή το 2013 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτής είναι ο Γιώργος Κοσμόπουλος, έμπειρος οδηγός αγώνων και πρωταθλητής επί σειρά ετών karting και rally. Στη μακρόχρονη πορείας του στο χώρο πάντα αναζητούσε τρόπο να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά και μεγάλα αλλά και μεγαλύτερα, την αγάπη του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μαζί με τη γυναίκα του Μαρία ίδρυσαν μια πρότυπη ακαδημία, όπως την ονειρεύτηκαν, στα πρότυπα του αθλητικού ιδεώδους, με σκοπό τη διάδοση γνώσεων και αγάπης για το χώρο. Οπότε από την αρχή του προβληματισμού μας ώς ''ομάδα-οικογένεια και τεχνική υποστήριξη'' η απάντηση ''κλειδώνει''... μας λείπει η πίστααα...

Κι όσο κι αν ο κόουτς Γιώργος Κοσμόπουλος στο πρόγραμμα του βάζει διαφορετικές πίστες έτσι ώστε η εκπαίδευση να αποκτά ενδιαφέρον ανά προπόνηση και οι εμπειρίες των μαθητών να αγγίζουν το κόκκινο... Απαίτηση είναι και μία μόνιμη πίστα-έδρα. Λοιπόν και αυτό συμπληρώνεται: Μια πίστα που άνετα καλύπτει κάθε ανάγκη και να ανταπεξέλθει σε κάθε απαίτηση. Το σπουδαιότερο δε να είναι ασφαλής! Και τέλος φουλ οργανωμένη από κάθε άποψη. 69speedway (Φωτ.: Κάτω) στην Δράμα. 
                                                                       


Είσαι στην Βόρεια Ελλάδα και την εξίσωση την παίρνεις λυμαίνει! Άσε που μπορεί να σου αρέσει -γιατί σίγουρα σου κάνει- και μένεις στην υπόλοιπη επικράτεια μη διστάσεις, ο οικοδεσπότης Χρήστος Παπαδόπουλος (Φωτ.: Πάνω) με θέρμη θα σε υποδεχθεί!

Και την μέρα που βρέθηκα εκεί ανάμεσα σε μία ηλικιακή πανσπερμία, ταυτοποιήθηκε ρεαλιστικά και απάντηση της εξίσωσης! Και είδαμε οδηγούς, γονείς, παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά χαρουμενα! 
                                                                         


Πασχάλης Πετρακόγλου
Είχε την πρώτη του επαφή με το karting το 2017 και συνεχίζει να εξελίσσεται παρά ότι είναι μεγαλούτσικος. Γεννημένος το Ιούλιο του 1970, οδηγεί στην πίστα απολαυάνοντας το σπορ που αγαπά, υπό τις οδηγίες του κόουτς Γιώργου Κοσμόπουλου στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί... το Κωνσταντίνο!
                                                                         


Κωνσταντίνος Πετρακόγλου
Πετρακόγλου υιός... με τον πατέρα του μαζί στην πίστα και μαζί στην ίδια ομάδα Cosmosrally. Ο Κωνσταντίνος ο έμπειρος οδηγός της οικογένειας έχει ξεκινήσει το karting το 2017 λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Karting που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία!
                                                                         


Νεφέλη Κοσμοπούλου
Το γονίδιο δεν κάνει επιλογή στο φύλο. Η μικρή Νεφέλη, γεννημμένη τον Ιούνιο του 2011, κόρη της Μαρίας και του Γιώργου (Οικογενειακή φωτ. πάνω), δημιουργών Cosmosrally Academy διαπρέπει στο karting στις ελληνικές και διεθνείς πίστες εδώ και μία δεκαετία. Από μόλις τριών χρονών η σπουδαία πιλότος ''μεγάλωσε'' στις πίστες.
                                                                        

Ιάσονας Κοσμόπουλος
Ο μικρός αδελφός της Νεφέλης γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 ''εξαργύρωσε'' την τεράστια εμπειρία που του μεταλαμπαδευσαν οι σπουδαίοι γονείς του και το 2021 παίρνει το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες συμμετέχοντα με αγωνιστική θρασύτητα σε αγώνα WSK!
                                                                              


Μάκης Σώης
Ο Ιωακείμ-Μάκης, γιατρός το επάγγελμα ''πορεύεται'' στον μαγικό χώρο του karting από το 2016. Γεννημένος τον Απρίλιο του 2017, οδηγεί σβέλτα και απολαυάνει την ευχαριστήσει που προσφέρει το σπορ. Έχει συμμετάσχει από το 2017 σε όλους τους θεσμούς στην Ελλάδα καθώς και σε αγώνες του εξωτερικού.
                                                                     


Γιάννης Καλαντζής
Ο ''βενιαμίν'' της ομάδας ''θητεύει'' στην Cosmosrally Academy και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, μαθαίνοντας από τον Γιώργο Κοσμόπουλο την απόλυτη σωστή αθλητική -σε πρώτο χρόνο- και αγωνιστική συμπεριφορά. Ο Γιάννης (Στην φωτογραφία με τον πατέρά του) είναι γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου το 2014!
                                                                              


Ζαχαρίας Νενόγλου
Γεννημένος στις 31 Ιουλίου του 10, ο νεαρός (Στην φωτ. με τον πατέρά του) οδηγός από το Κιλκίς ως μαθητής της Cosmosrally Academy έχει να επιδείξει μία εξαιρετική προσήλωση στο αγωνιστικό karting. Έχει λάβει μέρος σε αγώνες του εθνικού θεσμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και σε RMC με ιδιαίτερη επιτυχία!
                                                                       


Δημήτρης Γκόνος
Έχοντας μία πολύχρονη -σχεδόν επτά χρόνια- εμπλοκή και ''συνεργασία'' με την ομάδα Cosmosrally συνεχίζει με το ίδιο πάθος και με... ταχύτητα τα προπονείται με την πρώτη ευκαιρία. Ο Δημήτρης (Mε μητέρά του στην φωτ.)... μεγάλωσε! Πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια από την ημέρα που έχει στην πρώτη του -είμαστε εκεί(!!!)- συμμετοχή σε αγώνα!
                                                                      


Γιώργος Μπεάζογλου
''Βαρύ'' χαρτί για την ομάδα να έχει στην σύνθεσή της τον Γιώργο. Οδηγός που τα έχει κάνει όλα, από το 2015 που ξεκίνησε το karting, εγχώρια αλλά και στην αλλοδαπή! Γεννημένος... να το πώ, να το πω..; Τον Φεβρουάριο του 1975, αποτελεί μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία στο ελληνικό karting!
                                                                      


Γιώργος Γεωργιάδης
Από τους ''μικρούς'' της ομάδας Cosmosrally Academy, γεννημένος στις 25 Αυγούστου το 2013 συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια ''εκπαίδευσης'' στις πίστες. Ο μικρός (Στην φωτ. με τον πατέρά του) πιλότος κατοικεί κι αυτός στο Κιλκίς συμπληρώνοντας το χαρακτηριστικό δείγμα συσπείρωσης στα Βόρεια που προκαλεί η ομάδα του Γιώργου Κοσμόπουλου!
                                                                        


Βίκυ Πολυχρονίδου

Η σπουδαία οδηγός με εξαιρετικές διακρίσεις στους αγώνες του RMC άρχισε την ενασχόλησή της με το karting το 2019. Γρήγορα εγκλιματιστικε στο ανδροκρατούμενο σπορ και αντιμετώπισε με επιτυχία οδηγούς με πλούσια βιογραφικά. Γεννήθηκε Απρίλιο και την χαρακτηρίζει το πείσμα του... Κριού!
                                                                       


Βασίλης Καραγιάννης
''Σπόρτσμαν'' με όλη την σημασία της λέξης αλλά και ανταγωνιστικός απέναντι στο χρονόμετρο. Γεννημένος στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το έτος 1977, ξεκίνησε την εμπλοκή του με το σπορ το 2018 και συμμετείχε σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά το 2022.
                                                                     


Αλέξανδρος Χόρτης
Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1997, ασχολείται με το karting από το 2018. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στον πρώτό του αγώνα και μάλιστα σε συνάντηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος! Γεννήθηκε στην Λευκάδα και είναι φοιτητής στην Θεσσαλονίκη και μέλος της ομάδας Cosmosrally.



Στέφανος Παρασχάκης
Ασχολείται με το αγωνιστικό karting από το 2016. Ο Στέφανος είναι γεννημένος την 1η Ιουλίου του 1987 και προπονείτε με την ομάδα Cosmosrally. Με συστηματική δουλεία στην πίστα υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κοσμόπουλου έχουν προσδώσει στην Στέφανο θετικά αποτελέσματα!

Σας ευχαριστούμε που μας προσφέρετε όμορφες στιγμές!