Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μήνας πρεμίερας των εμπορικών θεσμών


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Διπλό ραντεβού για τους εμπορικούς θεσμούς, στην αυλαία των αγώνων του ελληνικού karting για το 2024. Το Italian American Motor Engineering στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα και το RMC στην Καλαμάτα στις 24 Μαρτίου. Το θετικό στοιχείο και στους δύο αγώνες αποτέλεσε ο αριθμός συμμετεχόντων στους αγώνες που στο σύνολό τους έφτασαν τις 68 (31 και 37 αντίστοιχα). Εξυπακούεται πως αποτελούν τον ελάχιστο στόχο πλην όμως διατηρούν την σχετική δυναμική των τελευταίων ετών μετά από τον εβδομαδιαίο τραγικό σχεδιασμό που ''εφηύρε'' το 2021 η τότε Επ.Α.-ΟΜΑΕ και σταμάτησε εν τη γενέσει την άνοδο του αριθμού συμμετοχών. Όλο θυμούνται πως χαμένος της σκηνοθεσίας του εξωφρενικού σχεδίου της τότε Επ.Α. ήταν μεν ο θεσμός του RMC, η ζημιά όμως επηρέασε όλο τον ελληνικό karting. Αντί να μετρήσουμε σήμερα συμμετοχές πάνω από το τότε 58, πανηγυρίζουμε άν είναι πάνω από 30! Δυστυχώς!
                                                                       


                

Επανερχόμαστε στην ''κοινή'' ως προς τον ίδιο μήνα την αυλαία των εμπορικών θεσμών. Στην Αθήνα, στο 1ο γύρο του Italian American Motor Engineering 2024 οι εντυπώσεις μοιράστηκαν σε όλες τις κατηγορίες. Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος στην κατηγορία mini δεν ήταν απλά εντυπωσιακός αλλά οδηγήσε συγκεντρωμένα με στόχο την πρώτη θέση και επικράτησε σχετικά εύκολα των εξαιρετικών αντιπάλων του! Ο Θάνος Ζάχος και Βασίλης Μαλάμης, τερματισαν στην junior, 1-2, κάνοντας ένα σπουδαίο και καθαρό αγώνα. Άφησαν υποσχέσεις για τους επόμενους αγώνες του θεσμού στο ότι θα χαρίσουν πλούσιο θέαμα! Για των Κωνσταντίνο Μπούρα στην senior τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Η ανωτερότητα του οδηγού τον πήγε κατευθείαν στην 1η θέση του βάθρου. Στην αντιστοιχη κατηγορία των ''ηλικιωμένων'', senior master, o απροσδιορίστου ηλικίας ως οδηγός αγώνων και ειδικά του απαιτητικού karting Μανώλης Τζαμαριαδάκης ήταν ο άνθρωπος, οδηγός, αθλητής, πιλότος του αγώνα! Τελεία και παύλα από τον συγκεκριμένο θεσμό!


Στην Καλαμάτα στο RMC, αριθμός συμμετοχών όπως προείπαμε εφτασε τις 37. Ενας αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός, σε μία συνάντηση που έγινε μακριά από τον πυρήνα (Αθήνα) των οδηγών αλλά υποστηρίχθηκε από την παρουσία βόρειων αθλητών, ομάδων που είχαν αρκετό χρόνο απουσίας από το RMC καθώς και με διεθνείς συμμετοχές! Πρόσωπο του αγώνα, ο Ανδρέας Δεβετζόγλου στην κατηγορία senior. Ένα Πολυπρωταθλητής που επανήλθε στους αγώνες karting μετά από πολύμηνη απουσία ένα των φοιτητικών (Σοβαρότερη προτεραιότητα!) του υποχρεώσεων!

Οι εμπορικοί θεσμοί, εγκαταλείπουν την Αθήνα, επόμενος γύρος για το Italian American Motor Engineering, στην Πάτρα τον Απρίλιο και για το RMC, στις Σέρρες τον Μάιο!