Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Το επόμενο βήμα...


Το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Μία ιστορική ημερομηνία από την στιγμή που μετα από 17 χρόνια, ο παλμός του Ελληνικού karting χτύπησε και πάλι στην Κρήτη. Στην ”Pista Park” των Χανίων διεξάγεται και πάλι επίσημος αγώνας στην Κρήτη μετά από το 2004 που είχε πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.
                                                          

O συγκεκριμένος αγώνας, η συγκεκριμένη ημερομηνία και πίστα Κυριακή 23 Μαΐου-Χανιά, θα γράφει για πάντα στο ''βιβλίο'' των αναμνήσεων του εννιάχρονου τότε οδηγού Νικόλα Καραγιάννη, για δύο λόγους: Αρχίζοντας από το ότι ήταν η πρώτη(!!!) του συμμετοχή σε αγώνα και η... πρώτή του νίκη! Σημαία και γύρος του θριάμβου λοιπόν, στον πρώτο του αγώνα για τον Νικόλα Καραγιάννη στην κατηγορία Mini MAX μετά από σπουδαία εμφάνιση. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ! Όχι απλά θα το διηγείται στα παιδιά του αλλά και στα εγγόνια του!

Στην κατηγορία Mini, λοιπόν ο Νικόλας Καραγιάννης, γεννημένος στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011, συνεχίζει να συμπληρώνει το παλμαρέ του με επιτυχίες. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ήταν ο θριαμβευτής της κατηγορίας του στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2021. Η νίκη του ''μικρού'' στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος γίνεται η δεύτερη στην καριερα του. Συνεχίζει την προσπάθειά του στους απαιτητικούς αγώνες karting με σημαντικά αποτελέσματα.

Το 2023, αλλάζει κόουτς και βρίσκεται στην ομάδα των αδελφών Βασίλη και Νίκου Ζάχου. O Βασίλης Ζάχος (φωτ.), υπήρξε οδηγός αγώνων karting και πλέον με σποραδικές συμμετοχές σε αγώνες αυτοκινήτου. Ως οδηγός karting και αυτοκινήτου έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής. Θεωρείται δε ώς ένας από τους κορυφαίους έλληνες σύγχρονους οδηγούς αγώνων. Την τελευταία περίπου δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο του karting ως αντιπρόσωπος, μηχανικός και κόουτς με ιδιαίτερη επιτυχία. Στενός του συνεργάτης είναι ο επίσης με πλούσιο βιογραφικό -σε karting και αυτοκίνητο- ο αδελφός του Νίκος Ζάχος. Ο Βασίλης Ζάχος αναλαμβάνει τον Νικόλα Καραγιάννη και σε λίγο χρόνο οδηγός και κόουτς εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα. Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα όταν η συνεργασία των δύο πλευρών έχει κοινό στόχο και πίστη για το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η τεράστια επιτυχία στο Trofeo Andrea Margutti 2024.


Το επόμενο βήμα, με απίστευτα μεγάλο βαθμό δυσκολίας: Το FIA Karting Academy Trophy, αρχής γενομένης το 2010, καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος και αποτελεσματικός θεσμός scouting για νεαρούς οδηγούς-ταλέντα. Αποδείχθηκε επιτυχημένος 100% ως προς την ανεύρεση μελλοντικών αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα εξακολουθεί να ισχύει σήμερα. Πρόκειται ένα ''Παγκόσμιο Πρωτάθλημα'' τριών αγώνων που διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες. 50-54 κορυφαίοι οδηγοί στην χώρά τους, μεταξύ 12 και 14 ετών, από όλο τον κόσμο, συναντιούνται σε ένα πραγματικό ''μαραθώνιο'' θεσμό απίστευτης δυσκολίας με υψηλό βαθμό ανταγωνισμού! Κάθε χώρα επιλέγει τον οδηγό της! Αυτό σημαίνει πως στο FIA Karting Academy Trophy συμμετέχουν οι καλύτεροι! Η Ελληνική Ομοσπονδία (Ο.Μ.Α.Ε.), για το 2024, επέλεξε τον Νικόλα Καραγιάννη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον σπουδαίο αυτό Παγκόσμιο θεσμό!

Πρόγραμμα: # FIA Karting Academy Trophy
25-28 April 2024 Val D’Argenton / Γαλλία
20-23 June 2024 Slovak Karting Center / Σλοβακία
1-4 August 2024 Kristianstad / Σουηδία
                                                     

Ο Απρίλιος μας έφτασε κι μεγάλη πρόκληση για τον έλληνα οδηγό φτάνει. Παράλληλα βρέθηκε ο χρόνος για μία πρόβα τζενεράλε στην γειτονική Ιταλία. Σε ένα επίσης τεράστιου επιπέδου διεθνή αγώνα. Ο δεκατετράχρονος Νικόλας Καραγιάννης, έδωσε μία τεράστια μάχη, μεταξύ των κορυφαίων οδηγών karting του πλανήτη στον ετήσιο αγώνα του Trofeo Andrea Margutti. Έκανε πρώτο χρόνο(!!!) στα επίσημα δοκιμαστικά, αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις στις προκριματικές σειρές και στον τελικό διέπρεψε, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών 2ος! Μπορεί ο αγώνας να αποτελούσε μία πρώτη δοκιμή για την δύσκολη αποστολή του Νικόλα Καραγιάννη στο FIA Karting Academy Trophy 2024 εντούτοις η επίδοση, προσδίδει θερμή αισιοδοξία για μία σπουδαία διάκριση!