Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Συνεχίζοντας την ξεχωριστή του προσπάθεια!

Ο Νικόλας Καραγιάννης συνεχίζει την ξεχωριστή του προσπάθεια FIA Karting Academy Trophy. Κατόπιν της σπουδαίας εμφάνισης του στον πρώτο γύρο του φετινου Παγκόσμιου θεσμού, στην Γαλλια, στον δεύτερο και δυσκολότερο αγώνα για το 2024 στη Σλοβακία αντιμετοπίζοντας πολλές ατυχίες.

Στην πίστα Slovak Karting Center των 1.172 km, όπου η δυσκολία στις στις προσπεράσεις, ένεκα του μικρού φάρδους της, προβληματίζει πάντα τους ταχύτερους οδηγούς ο Νικόλας Καραγιάννης ανταποκρίθηκε με ωριμότητα. Συγκεντρωμένος στον αγώνα υπο τις οδηγίες του Βασίλη Ζάχου, οδήγησε εξαιρετικά όμως το αμείλικτο motorsport όπου οι άτυχες στιγμές στοιχίζου... στοίχισαν πολύ αυτή την φορά!

Tο χρονικό της προσπάθειας του Νικόλα Καραγιάννη στην προσπάθειά του στον δεύτερο γύρο του FIA Karting Academy Trophy 2024 που διεξήχθει στην Σλοβακία, από την πρώτη μέρα έχει ως εξής: Στα επισημα χρονομετρημένα ''γράφει'' τον 9ο χρόνο. Στην πρώτη προκριματική σειρά τερματίζει στην 3η θέση δείχνοντας την ίδια σπουδαία αγωνιστική ικανότητα, όπως στον πρώτο γύρο του θεσμού, στην Γαλλία. Στην δεύτερη προκριματική σειρά είχε τη ατυχία να σβήσει ο κινητήρας και να ξεκινήσει τελευταίος. Παρ' όλα αυτά, κερδίζοντας την μία θέση μετά την άλλη τερματίζει 15oς όμως μία ποινή τον θέτει -βαθμολογικά- εκτός σκέλους. Αποτέλεσμα στον μεγάλο τελικό να εκκινεί από την 22η θέση. Προσεκτικός και ταχύτερος ξεκινά τον τελικό και μόλις στον 7ο γύρο βρίσκεται στην 15η θέση, αφήνοντας πίσω 8 οδηγούς που προπορεύονταν! Η άτυχία όμως τον συναντά και πάλι, η διαρροή νερού από το ψυγείο προπορευόμενου καρτ κάνει επικινδυνα γλυστερή την πίστα. Ο Νικόλας γλιστρά και ευτυχώς χωρίς συνέπειες βρίσκεται εκτός πίστας.

Ο έλληνας οδηγός έδειξε και σε αυτόν τον αγώνα πως διαθέτει την ικανότητα να συναγωνίζεται στις πρώτες θέσεις του συγκεκριμένου θεσμού, κρατά την 16η θέση στην γενική βαθμολογία, μεταξύ των 51 οδηγών του FIA Karting Academy Trophy 2024 και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία!

Ο νεαρος έλληνας οδηγός παρόλα αυτα έδειξε την ''προσήλωση'' που εμφανίζει την χρονιά αυτή στον στόχο του και την φανερή σπουδαία οδηγική του συμπεριφορά! Στις 1-4 Αυγούστου 2024 στο Kristianstad στην Σουηδία θα διαδραματιστεί ο τρίτος και τελευταίος γύρος του FIA Karting Academy Trophy. Ο Νικόλας Καραγιάννης θα είναι εκεί!