Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ιci Le Mans..!


Στην ονειρική πίστα karting στο Le Mans, παράπλευρα της ιστορικής διαδρομής του αγώνα των '24ων Ωρών' βρίσκετε σε εξέλιξε το IAME International Final 2018. Από την περασμένη εβδομάδα είναι εκεί οι 'επιλεγμένοι' οδηγοί karting με την διαδικασία των εθνικών αγώνων ΙΑΜΕ Series από 25 χώρες του Πλάνήτη. Σε μία 'μονομαχία' προκειμένου να αναδειχτούν οι Παγκόσμιοι Επαθλούχοι ανά κατηγορία του θεσμού. Επίσημα, με την δοκιμασία των 'χρονομετρημένων' ο αγώνας άρχισε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και συνεχίζετε σήμερα και αύριο και θα τελειώσει την Κυριακή. Κι ανάμεσα σε χρονομετρημένα, προκριματικές σειρές, αγωνία, καιρικές συνθήκες, πρόγραμμα να τηρείτε στο λεπτό... Η Ελληνική αποστολή, εκεί στο πανσπερμικό πολύγλωσσο και πολύχρωμο Παγκόσμιο ραντεβού της ΙΑΜΕ. Δεκατέσσερις Έλληνες οδηγοί δίνουν το υπέρ πάντων αγώνά τους απέναντι στην πληθώρα αντιπάλων για το καλύτερο.

Οι Μάριος Αγγελόπουλος (Exprit - Speed Force), Γιώργος Ντεντόπουλος, Γιώργος Καφαντάρης και Νικόλας Φραγκάκης (Parolin - Galaxy Motorsport) στην κατηγορία mini κυνηγούν θέση στον τελικό που θα εξασφαλίσουν οι 34 από τους 70 συμμετέχοντες. Πράγμα δύσκολο αλλά με 'οδηγό' τον Μάριο, τα παιδιά έχουν πάρει φόρα και ακόμα είναι νωρίς. Δείχνουν λογικά σημαντική βελτίωση από σειρά σε σειρά και θέλουν σύμμαχο την τύχη...

Στην junior οι Στυλιανός Πετρίσης, Ανδρέας Δεβετζόγλου αμφότεροι με Parolin και με ομάδα Galaxy Motorsport καθώς και ο Κωνσταντίνος Κομνηνός τα πράγματα είναι δυσκολότερα και ο στόχος περιορίζετε αν και ακόμα έχουμε αρκετές προκριματικές σειρές γι όλους.

Στην κατηγορία senior που έχουμε τον Αλέξανδρο Ντάρσυ και τον Θανάση Χούρλια (Tony Kart - PRT Motorsport), το παλεύουν. Ειδικά ο Θανάσης κάνοντας ένα τελευταίο σπουδαίο σκέλος 'δείχνει' σε φόρμα. Γενικά όμως ο στόχος του τελικού είναι δύσκολος. Ο Δημήτρης Παπαναστασίου στη ηλικιακή κλάση master της ίδιας κατηγορίας ως πραγματικός 'Gentleman Driver' απολαμβάνει την συμμετοχή του.

Στην κατηγορία super Pro ο Φίλιππος Καλέσης (Tony Kart - PRT Motorsport) με την τεράστια εμπειρία του στους διεθνείς αγώνες 'βλέπει' και 'παίζει΄ μπροστά! Στην κατηγορία αυτή όλοι οι συμμετέχοντες, 28 θα πάρουν μέρος στον τελικό με το Έλληνα πρωταθλητή να 'στοχεύει' με την μέχρι τώρα εμφανησή του, βάθρο! Ο Γιώργος Λαζαράκος κι αυτός στην ίδια κατηγορία, απολαμβάνει την τεράστια εμπειρία που του προσφέρει η συμμετοχή και το ταξίδι στον μεγάλο αγώνα στην Γαλλία.

Στην super shifter κατηγορία όπου 'παίζει' ο ίδιος κινητήρας των 175 κυβικών εκατοστών αλλά με 'εξατάχυτο' κιβώτιο ταχυτήτων και μας εκπροσωπούν ο 'διεθνής' μας οδηγός Διονύσης Λιβέρης καθώς και ο περσινός Πρωταθλητής της ΚΖ2 Φώτης Σωτηρόπουλος, Η σοβαρή και πολύχρονη δουλειά του Διονύση Λιβέρη με τον Γιάννη Αντωνιάδη, η συνεχής συμμετοχή του με συγκεκριμένο πρόγραμμα σε διεθνείς αγώνες αποδεικνύετε σωστή στη πράξη. Είναι εντυπωσιακά καλός στην απαιτητική κατηγορία του. Ο Φώτης Σωτηρόπουλος που 'υπολείπεται' μόλις τριών δεκάτων τον συμπατριώτη αντιπάλου του. Και οι δύο οδηγοί αποτελούν τεράστια ελπίδα διάκρισης στον τελικό της Κυριακής. Τελικός της κατηγορίας που θα συμμετέχουν και οι τριάντα τέσσερις συμμετέχοντες στην super shifter.

Ο αγώνας είναι μακρύς για όλους μέχρι την Κυριακή των τελικών... Ευχόμαστε σε όλους καλή τύχη!