Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Για δεύτερη χρονιά με την εμπειρία από την πρώτη!


Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Γιώργος Καφαντάρης, ως πρωταθλητής αυτή τη φορά της κατηγορίας Junior του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2021, θα συμμετάσχει στον κορυφαίο διεθνή θεσμό του, FIA Karting Academy Trophy 2022. Η εκπροσώπηση από τον νεαρό έλληνα οδηγό έγινε κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αγώνων (Επ.Α.) και την έγκρισή της από το Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε.
Το 2020, ο Γιώργος Καφαντάρης σε ηλικία 12 ετών, ως πρωταθλητής της κατηγορίας Mini συμμετείχε για πρώτη φορά στο FIA Karting Academy Trophy. Ήταν μία ακόμα διεθνή εμπειρία για Έλληνα Πρωταθλητή.

Αυτή τη χρονιά ο διεθνής οδηγός θα βρεθεί και πάλι για τρεις αγωνιστικές συναντήσεις του θεσμού της FIA, απέναντι στους κορυφαίους νέους οδηγούς του κόσμου. Η αρχή για τον Γιώργο θα γίνει στις 12-15 Μαΐου στην πίστα της Genk του Βελγίου, και θα ακολουθήσει στις 16-19 Ιουνίου η δεύτερη συνάντηση στην Adria της Ιταλίας και την 1-4 Σεπτεμβρίου ο τρίτος και τελευταίος αγώνας στο LeMans της Γαλλίας.

Στο FIA Karting Academy Trophy συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 50 οδηγοί από 40 διαφορετικές χώρες, ηλικίας 12-14 ετών. Στόχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με το θεσμό αυτό είναι η ανίχνευση των νέων μεγάλων ταλέντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων πίστας και η περαιτέρω εκπαίδευσή τους - όπως συνέβη με τον κάτοχο του τίτλου του FIA Academy Trophy 2011 και νυν οδηγό της Ferrari F1, Charles Marc Hervé Perceval Leclerc.