Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ο μικροί κάνουν την διαφορά σε όλες τις κατηγορίες!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2023 συνοδεύτηκε με πλουσια θετικά και ενθαριντικά στοιχεία για την εξελιξη του σπορ. Σε αντίθεση με το αρνητικό της μη διεξαγωγής λόγω έλειψης συμμετοχών, πριν ένα περίπου μήνα του αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου, η πρώτη συνάντηση του φετινού Πρωταθλήματος συγκέντρωσε 27 συμμετοχές μοιρασμένες στις κατηγορίες 12 για την mini, 9 για την junior και 6 στην senior. 


Βλέποντας τον πίνακα συμμετεχόντων διαπιστώνει κάποιος πως η mini κατηγορία παρουσιζει μία σταθερή δυναμική με τις περισσότερες παρουσιές κατά μέσο όπο τα ατελευταία χρόνια σε όλους τους θεσμούς, εθνικούς και εμπορικούς. Η junior που από την περασμένη χρονιά σε εθνικό επίπεδο διεξάγετε με ενιαίο κινητήρα παροσιάζει μίκρή συνεχή ανοδο, παρά την ηλικιακή ιδιομορφία που έχει ως προς την συμμετοχή των οδηγών σε αυτή. Το μίκρο ηλκιακά εύρως, 13-15 που απαιτείτε για την κατηγορία, αποτελεί πρόβλημα εν τούτοις ο αριθμός συμμετεχόντων είναι εντυπωσιακός! Αντίθετα στην κατηγορία senior οι συμμετοχές είναι πραγματικά ελάχιστες.


Επιστρέφοντας στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, οι καιρικές συνθήκες ήταν τέλειες και η πίστα (Kartodromo) ''καθαρή'', ενώ οι περιβάλλοντες χώροι είχαν υποστεί βαθύ λίφτινγκ και τα δείγματα ανανέωσης ήταν φανερά! Ο διοργανωτές, οι άνθρωποι της Α.Λ.Α. φρόντισαν τα pits με τον καλύτερο τρόπο και της ''Αρτεμις'' οι κριτές μέσα στον αγωνιστικό χώρο ηταν σε ετοιμότητα χωρίς να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.


Αγωνιστικά, στην κατηγορία mini οι Θάνος Ζάχος (1) και Αντώνης Βούρος (27) έδειξαν πως θα είναι τα φαβορί για τον φετινό τίτλο μαζί με τον Λευτέρη Τούμπακα. Κι έτσι τεμάτησαν στον τελικό, 1ος Θάνος Ζάχος ακολουθούμενος από τον Αντώνη Βούρο που ήταν νικητής των δύο ημετελικών και τρίτο τον Λευτέρη Τούμπακα! Σην ηλικιακή κλάση mini b (8-10) πρώτος ήταν ο Έκτωρας Τσέντας.


Στην κατηγορία junior είχαμε την επανενφάνηση του Φιλίπ Καρρά (100) που σταδικά από τον πρώτο, δεύτερο ημετελικό ως και τον τελικό παρουσιασε μία εντυπωσικά βελτίωση ως ότου ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εντυπωσιακή εμφάνηση έκανε ο Νικόλας Σουβατζόγλου (Φωτ.: Στην αρχή /110 ) αρχής γενομένης από την διαφορά που είχε από τον δεύτερο (241/1000) στα επίσημα χρονομετριμένα και την από την τελευταία θέση που ξεκίνησε τον τελικό μετά από πολλαπλές ατυχίες που είχε στους ημιτελικούς φθάνοντας τελικά στην τρίτη θέση, πίσω από τους Φιλίπ Καρρά και Βασίλη Αποστολίδη που ήταν δεύτερος.
        

Στην senior είχαμε ένα πρωταγωνιστή! Ο Νικόλας Φραγκάκης (135) ήταν πρώτος στα χρονόμετρα, στα δύο προκριματικά σκέλη και στον τελικό και δίκαια κατακτά και τον άτυπο τίτλο του οδηγού του αγώνα! Οι Χριστόφορος Μπέζας και Γιώργος Κουρής βρέθηκαν στο 2ο και τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών της κατηγορίας.

Η νίκη του Νικόλα Φραγκάκη στην senior, που ήταν η πρώτη συμμετοχή του οδηγού στην κατηγορία αυτή αποτελεί δείγμα της eξαιρετικής δουλειάς και συνεργασίας της ομάδας και του οδηγού. Της ομάδας, Praga Zahos Karting και του πρωτελάτη στην κατηγορία Νικόλα Φραγκάκη. Η ομάδα των αδελφών Bασίλη και Νίκου Zάχου που τον συγκεκριμένο αγώνα αποκόμησε δύο νίκες αφου και ο Θάνος Ζάχος επεκράτησε στην κατηγορία mini.