Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Σπουδαία διάκριση, εξαιρετικός πρεσβευτής μας!

Βαδίζουμε προς την Άνοιξη, μέσα Μαρτίου πλέον. Στο Lonato της Ιταλίας, ανάμεσα στο Μιλάνο και την Βενετία στην πίστα South Garda Karting ξεκινά ο Παγκόσμιος θεσμός WSK Open. Αγώνας, μία Παγκόσμια εορτή του karting! 200 οδηγοί από 38 χώρες έχουν ''γεμίσει'' τις πέντε κατηγορίες διεκδικώντας το ''στέμμα'' του κορυφαίου πιλότου στον κόσμο για το 2023. Μια φανταστική διοργάνωση με υψηλή ανταγωνιστικότητα.

Ανάμεσα στην αφρόκρεμα των καλύτερων πιλότων του κόσμου, ο έλληνας οδηγός Μανώλης Λιουδάκης, στην κατηγορία senior X30. O σπουδαίος οδηγός γράφει 14ο χρόνο στα επίσημα χρονομετρημένα αλλά στο προκριματικά με σοβαρό προβλημα στον κινητήρα στην μία σειρά και με σκασμένο ελαστικό στην δεύτερη, χάνει επτά θέσεις και ξεκινά τον τελικό από την 21η θέση.

Ο Μανώλης Λιουδάκης, δεν το βάζει κάτω κι απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου Danny Carenini (#801 Energy Corse/Energy-Iame-MG), Andrea Giudice (Marra/Tony Kart-Iame), Cristian Comanducci (#806 PRK/Tony Kart-Iame), Giacomo Maman (#814 TB Kart R.T./TB Kart-Iame), Matteo Giaccardi (#825 Nato/LN Kart-Iame), Matis Barbe (Lyard/LN Kart-Iame)... με πείσμα και συγκέντρωση στο στόχο, οδηγώντας εκπληκτικά τερματίζει στην 9η(!!!) θέση!

Ο Μανώλης Λιουδάκης κατόπιν και αυτής της μεγάλης διάκρισης είναι πλέον ένας εκ των κορυφαίων πρεσβευτών της Ελλάδας στις πίστες του πλανήτη όπου διεξάγονται διεθνείς συναντήσεις. Τιμά με ιδιαίτερο τρόπο τα ελληνικά χρώματα...