Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Πρεμιέρα, πέρα από την πρεμιέρα...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Πρεμιέρα, πέρα από την πρεμιέρα... Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2023 άνοιξε την Κυριακή στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών. Η αρχή μιας νέας χρονιάς που εκφράζει πάντα την αισιοδοξία όλων μας πως θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Το φετινό Πρωτάθλημα ξεκίνησε έχοντας ήδη σημαντικά στοιχεία που επιτρέπει σε όλους να ελπίζουμε...

Οι οδηγοί δήλωσαν το ''παρών'' τους και γέμισαν τρεις κατηγορίες mini, junior και senior, η πίστα ήταν εμφανώς ανανεωμένη, οργανωτικά ήταν όλα τακτοποιημένα και μετά από καιρό είδαμε και αρκετούς θεατές παρά την μηδενική (...αρνητικό!) προβολή του αγώνα. Αγωνιστικά οι προσπάθειες των οδηγών σε όλες τις κατηγορίες ήταν εντυπωσιακές!


Όμως πρεμιέρα στην εμπλοκή της με το αγωνιστικό karting είχε και μία ιδιαίτερη συμμετοχή στην κατηγορία junior. Mία συμμετοχή γένους θηλυκού! Η Αθηνά Πιστιόλη (Στην φωτογραφία με τους συναθλητές της στις κατηγορίες junior και senior) με μόλις ένα εξάμηνο εγκλιματισμού-προετοιμασίας ''κοιταξε'' στα μάτια τους ήδη φτασμένους ''πιλότους'' στην κατηγορία και κινήθηκε εντυπωσιακά! Η μόλις δεκατριών και λίγων μηνών μαθήτρια της δευτέρας Γυμνασίου έδειξε δείγματα απόλυτης προσαρμογής στις δυσκολίες του αγώνα.


Η Αθήνα Πιστιόλη (Φωτ.) είχε αρωγό στην προσπάθειά της την ναι μεν νεοσύστατη ομάδα Vas.Papafilippou.Racing.Team αλλά με τεράστια εμπειρία σε όλες τις μορφές ''πίστας'' του motorsport, ιδρυτή της Βασίλη Παπαφιλίππου! Μία ομάδα που ήδη εκτός από την Αθηνά πλαισιώνεται και με τους Φαίδωνα Παπαφιλίππου (junior) και Έκτορα Τσέντα που ήταν και ο μεγάλος νικητής στην μικρή (8-10) ηλικιακή κλάση της κατηγορίας mini, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς!